Krájení
Keramické nože jsou vyrobeny z extrémně tvrdého oxidu zirkonia a rychle si našly cestu i do vybavení českých kuchyní. Kdo je jednou vyzkoušel, rád se k nim vrací a nechce měnit za jinou kvalitu.
Keramika neabsorbuje chuť ani zápach krájených potravin. Potraviny krájením nezískají kovovou pachuť, jak se často stává při použití ocelových nožů, které zanechávají v potravinách kovové mikročástice. Keramické nože uchovají jídlu jeho čerstvou chuť a ovoce a zelenina po krájení nezhnědne a neztratí hodnotné vitamíny.
Údržba keramických nožů je velmi snadná, stačí umýt pod tekoucí vodou (myčka se nedoporučuje, aby nepraskly při prudkém styku s jiným nádobím). Používají se ke krájení zeleniny, ovoce (krájí i velmi měkké ovoce, rajčata apod.) a maso bez kostí (vše v nezmrzlém stavu!). Nesmí se používat k jiným účelům, jako např. k otevírání sklenic, konzerv, jako šroubováky...), protože jsou křehké a zlomily by se.
Při běžném domácím provozu vydrží ostré až 3 roky.
Připravujeme širokou nabídku keramických nožů, nůžek, škrabek apod. v různém provedení (bílé i barevné čepele, různobarevné rukojeti, prodej na kusy nebo dárkové sety).